Sider

Velkommen

Denne blok henvender sig først og fremmest til undervisere på de gymnasiale uddannelser.
Jeg vil fokuserer på undervisningens eller læringens forskellige aspekter. Herunder en kritisk anvendelse af IKT og forskellige strategier for læring og undervisning.
Derudover vil jeg også skrive lidt om mit multiværktøj fra Appel: iPad.


fredag den 19. april 2013

IT i undervisningen - løsningen eller problemet?

Undersøgelser viser tydeligt, at undervisning der bygger på IT alene har en under gennemsnitlig læringseffekt. Det der flytter elever, er ikke en computer eller iPad! Det er til gengæld undervisning, der bygger på forskellige former for CL. Det centrale for CL er den indbyggede klasserumsledelse og fokus på de menneskelige relationer. Det er ikke nemt at være underviser i dag, men det nødvendigt, at vi har dygtige undervisere.
IT løser ingen af de problemer der eksisterer i klasselokalet, det gør til gengæld den lærer der arbejder med eleverne. IT kan faktisk være årsag til en række problemer i dagligdagen. Men når det nu er sagt, vil jeg alligevel forsvare anvendelse af moderne informations- og kommunikationsteknologier (IKT). 
Det afgørende er hvordan vi bruger mulighederne. Ved gennemtænkt anvendelse i forhold til konkrete problemstillinger og med udgangspunkt i principperne fra CL, kan IT faktisk fremme læreprocessen.
Et meget stort problem i denne sammenhæng er, at beslutningstagere ser IT som en mulighed for at spare penge, effektivisere, standardisere, ensrette og rationalisere. 
Men heldigvis kan man anvende IKT både kreativt, innovativt, produktivt og stimulerende. Spørgsmålet er nu, hvordan anvendes IKT?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar